ترشی برگ مو


مواد لازم جهت تهیه ترشی برگ مو
برگ مو  1 کیلو

سرکه 750 گرم

فلفل قرمز  1 قاشق چای خوری

سیر 150 گرم

موسیر  150 گرم

فلفل تند قلمی100 گرم

فلفل سیاه1 قاشق چای خوری

فلفل دلمه ای (رنگی) 100 گرم

طرز تهیه ترشی برگ مو روش اول
برگ موهای لطیف و جوان را در ظرفی که حاوی یک و نیم لیتر آب و یک قاشق چای خوری جوش شیرین است، چند جوش می دهیم تا نرم شوند. اگر برگ موها پیرو درشت باشند، مدت جوشاندن کمی بیشتر می شود( حدود ۱۰ دقیقه) .

سپس آن ها را در یک صافی ریخته و بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم تا آب اضافی آنها به طور کامل گرفته شود.

سبزیجات را ساطوری خرد می کنیم.

سیرها را پوست کنده و خرد می کنیم.

موسیرها را هم اگر خشک هستند، به مدت ۴- ۳ ساعت خیسانده، سپس پاک می کنیم.

فلفل های قلمی تند را به صورت قطعاتی درشت خرد می کنیم؛ اگر فلفل تازه در دسترس نبود، می توان از مخلوط پودر فلفل سیاه و قرمز و یا یکی از آنها به تنهایی استفاده کرد.

در ظرف مخصوص ترشی چند عدد از برگ موها را کف ظرف پهن کرده و روی آنها مقداری از مخلوط موسیر، سیر، سبزی ترشی و فلفل قرار می دهیم.

مجدداً چند عدد دیگر برگ مو روی این مخلوط قرار داده و به همین ترتیب عمل می کنیم تا ظرف پر شود. در صورت تمایل می توانیم گوجه فرنگی خلال شده، هویج حلقه حلقه شده و فلفل دلمه ای های رنگی ( قرمز، زرد، سبز، ارغوانی، نارنجی) خرد شده هم لابه لای آن ها قرار دهیم.

طرز تهیه ترشی برگ مو روش دوم
موسیر، فلفل تازه و سیر را چرخ می کنیم یا همان طور که قبلاً گفته شده از پودر فلفل استفاده می کنیم.

سبزیجات معطر را ریز خرد کرده و یا چرخ می کنیم.

تمام مواد را باهم مخلوط می کنیم.
مقداری از مواد مخلوط شده را درون برگ مو قرار داده و به صورت دلمه، پیچیده یا لوله می کنیم و داخل شیشه به صورت مرتب می چینیم.
 
سرکه، نمک و زردچوبه را باهم در ظرفی مخلوط کرده و روی دلمه ها می ریزیم. برای هر لیتر سرکه یک قاشق سرخالی نمک در نظر می گیریم که بسته به ذائقه می توان مقدار آن را بیشتر کرد. در صورت تمایل می توانیم مقدار کمی نعنا خشک روی آنها بپاشیم. در این جا نیز مانند روش اول می توان از هویج و گوجه فرنگی استفاده کرد، با این تفاوت که در این روش گوجه فرنگی و هویج را نگینی خرد می کنیم و با سایر مواد مخلوط کرده و داخل برگ قرار می دهیم.1


ترشی موسیر

موسیر گیاهی است از خانواده سیر و پیاز که تا حد زیادی به این دو گیاه شباهت دارد. بوی آن نسبت به سیر کمتر و نسبت به پیاز بیشتر است. موسیر همچنین طعم تند و تیز شدیدی دارد و برای استفاده از آن در غذاها، ماست، ترشی و ... باید حتما این تندی را گرفت و به اططلاح موسیر را شیرین کرد. 

موسیر هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف می‌شود. در صورتی که موسیر  را به صورت خشک‌شده خریداری کنید می‌توانید آن را آسیاب کرده و پودر موسیر تهیه کنید. همچنین می‌توانید موسیر خشک را یکی، دو روز داخل آب بریزید تا نرم شوند و سپس از آن‌ها برای ترشی موسیر، ماست و موسیر و یا غذاهای مختلف استفاده کنید. 

در ادامه شما را با طرز تهیه ترشی موسیر خوشمزه آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید:

مواد لازم برای تهیه ترشی موسیر
موسیر تازه 250 گرم

سرکه 1 لیتر

نمک به میزان لازم

طرز تهیه ترشی موسیر خانگی
برای تهیه ترشی موسیر شما می‌توانید از موسیر تازه یا موسیر خشک استفاده کنید. در صورتی که بخواهید از موسیر خشک استفاده کنید باید ورقه‌های موسیر خشک را داخل ظرفی ریخته و روی آن‌ها آب جوش بریزید تا حدی که آب روی موسیرها را بگیرد. وقتی آب سرد شد، آن را خالی کرده و دوباره روی آن‌ها آب جوش بریزید و بعد این آب را عوض کنید. باید این کار را تا 3 مرتبه تکرار کنید و هر بار باید کاملا صبر کنید تا آب جوش حسابی خنک شود. با این کار هم طعم تند و تیز موسیر تا حد زیادی تعدیل می‌شود و هم ورقه‌های موسیر خشک، نرم می‌شوند و برای استفاده در ترشی آماده می‌شوند. سپس باید موسیرها را با آب سرد آبکشی کنید و آن‌ها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند. 

برای تهیه ترشی موسیر می‌توانید از سرکه سفید یا قرمز استفاده کنید و انتخاب نوع آن به سلیقه شما بستگی دارد. 

همچنین باید حتما جوانه‌های موسیر را جدا کنید زیرا در غیر این صورت، ترشی شما طعم نامطبوعی خواهد داشت. 

اما اگر بخواهید از موسیر تازه استفاده کنید باید موسیرهای تازه را ورقه ورقه کرده و سپس داخل آب سرد بریزید و چندین مرتبه در طی دو تا سه روز آب آن را عوض کنید تا تندی آن کم شود. 

وقتی همه چیز آماده شد، یک ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک را برداشته و موسیرهای که نم آن‌ها گرفته شده را داخل شیشه بریزید.

مقداری نمک روی موسیرها بریزید. وقتی روی موسیرها نمک می‌ریزید ابتدا کمی تغییر رنگ می‌دهند اما دوباره به رنگ اصلی برمی‌گردند پس نگران نباشید.

در نهایت شیشه را با سرکه پر کنید، به طوری‌که تمام موسیرها زیر سرکه قرار بگیرند و تمام. 

به همین راحتی شما یک ترشی موسیر خوشمزه خواهید داشت که طی حدود 2 هفته حسابی جا افتاده و آماده خوردن خواهد شد. 

نکته
در صورتی که ترشی را ملایم می‌پسندید می‌توانید سرکه را با مقداری آب را مخلوط کنید؛ به این صورت که با هر نسبتی که با طبع شما همخوانی دارد سرکه و آب را آماده کنید.

به طور مثال در ازای هر لیوان سرکه نصف لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اب را به جوش آورید.

پس از آنکه آب به جوش آمد،سرکه را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید،با این کار خواص سرکه حفظ میشود و در اثر حرارت دیدن از بین نمیرود.

بعد از آنکه محلول حاصل کاملا خنک شد ان را روی ترشی بریزید و شیشه را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.2


ترشی کبر

این ترشی علاوه بر طعم متفاوتش از خواص ارزشمند و بالایی نیز برخوردار است.

مواد مورد نیاز
سرکه

نمک

کبر

آب جوش

طرز تهیه ترشی کبر خوش طعم
در مرحله ی اول باید کبرها را بشویید و دم آنها را جدا نموده و درون آب جوشی که حرارتش را از دست داده است، ریخته و برای (۵-۶) روز کبرها را درون آبجوش بریزید، در این مدت (۵-۶) روز باید هر روز آب نمک تعویض شده و داخل یخچال قرار داده و نگهداری گردد.

بعد از این مدت کبر را از آب نمک بیرون آورده و همراه با آب بر روی حرارت قرار دهید، زمانیکه آب جوشید آب آنرا دور ریخته و دوباره این عمل را انجام دهید تا تلخی کبر از بین برود، توجه داشته باشید نباید کبرها بسیار بجوشد که این زیاد جوشیدن باعث نرم شدن کبر ترشی شما می شود.

کبر را پس از جوش آمدن کبرها را بر روی الک ریخته تا آبش کشیده گردد، پس از گذشت  ساعت کبرها را درون شیشه های ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید. در صورت تمایل مقداری نمک نیز بیافزایید و درب شیشه را محکم ببندید.

شیشه حاوی ترشی را در مکانی سرد و یا داخل یخچال نگهداری نمایید، پس از گذشت ۲۰ روز تا ۱ ماه شیشه ترشی آماده شده و می توانید به عنوان چاشنی با غذا، و یا برای تزئین غذا مورد استفاده قرار دهید.3


پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.setare.com
3.www.arga-mag.com